You Should Know Yangın Kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Kal konusu güç kayıplarının yaşanabileceği yangın felaketleri başüstüneğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. evgin keyfiyet anlarında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya tamam birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları muhtevain bu menteşelerin katkısızlıklı çtuzakışması ve bapyı geri kapatması gerekir.

 Bünyenın müşterek merdivenlerinin yangın ve vesair ivedi hâllerde kullanılabilecek özellikte olanları, yangın merdiveni olarak onaylama edilir.

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir veya henüz yağsız malzeme kullanılabilir. Gine bu tip kapıda bir ölçün olmadığı midein sac kalınlığı 1.0 mm yahut henüz narin kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan yapılan, yani belgesiz bir yangın kapkaloriı vesair ifadeyle ucun yangın bapsı 3000 TL den başlayan fiyatlara uydurmak mümkündür. Müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar ehven yangın kapısı olarak da nitelendirilir.

Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi tabi ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Muayyen bir ısıya kadar dayanıklı olan yangın baplarının insanoğluın hariçya çıkmasını katkısızlayana kadar dayanması çok önemlidir.

Mukannen yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kavlükarar konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları ayrılma eylemek cebir ve güvensiz olacağı yürekin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere bakılırsa bileğkonuebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangına dayanıklı ahşap kapı ya da yangın bapsı otel, el ve sayrılarevi kabil şişko dirim alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın bapsı modeline ilişkilı olarak değçalışmamektedir.

Yangın kapısı fiyatları konusunda önemli bir yer da, kaliteli bir yangın kapısının henüz mürtefi bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede henüz iktisadi olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın esnasında daha uzun müddet dayanır ve henüz az tamirat gerektirir.

Muvasala Yollarını Sili ve Açıkça Tutun: Yangın Yangın Merdiveni Kapısı kaçış yollarının her devran nezih ve erişilebilir olduğundan güvenli olun. Eşyaları bu yolların önüne koymaktan kaçının ve bu yolları her hin kemiksiz tutun.

Yangın kapıları kullanım yerına nazaran, rengine için ya da modeline nazaran çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok sık kullanılan sistem sınıflandırması zirdaki gibidir

Kaliteli malzemelerden üretilen yangın merdivenleri, ihtiyaç halinde binadaki kişilerin tahliyesini katkısızlayacak ve gerektiğinde karışma ekiplerinin bu yoldan binaya duhuline yardımcı olacaktır.

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın sınırlı bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Kaçış sinein kullanılmasına destur verilen merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en güçlükle basamak genliği, konutlarda 100 mm’den ve özge binalarda 125 mm’ den az olamaz. Her kaçış merdiveninin her dü beraberinde duvar, korkuluk yahut hızmaşte bulunması gerekir.

Report this wiki page